بیماران با بیماریهای سیستم عروقی شامل شریانها ، وریدها و عروق لنفاتیک که نمونه ای از این بیماریها شامل موارد زیر است:
۱- بیماران با درد و سردی در دست یا پا
۲- بیماران مبتلا به واریس
۳- بیماران با ورم در دست یا پا
۴- بیماران با تعریق شدید در دستها
۵- بیماران با گزگز و مور مور شدن انگشتان دست یا پا
۶- بیماران با درد ساق پا هنگام راه رفتن
۷- بیماران دیابتی با تاول یا ضایعه در انگشتان
۸- بیماران با زخم مزمن در دست یا پا
۹- بیماران با کم کاری ( نارسایی ) کلیه جهت کارگذاری کاتتر یا فیستول
۱۰- بیماران با سکته مغزی بدلیل تنگی شریان گردن
۱۱- بیماران با سیاه شدن انگشتان دست یا پا
۱۲- بیماران با توده ( غده ) عروقی
۱۳- بیماران با ضایعات پوستی عروقی مثل ماه گرفتگی
۱۴- بیماران با ادم لنفاوی ( پافیلی )
۱۵- بیماران دچار ه شدن خون در سیاهرگها ( ترومبوز وریدی )
۱۶- بیماران دچار ه شدن خون در سرخرگها ( آمبولی شریانی )
۱۷- بیماران دچارتوده نبض دار ( انوریسم )
۱۸- بیماران با تنگی شریان کلیه
۱۹- بیماران دچار درد شکم بعد از غذاخوردن و لاغری بدلیل تنگی عروق روده
۲۰- بیماران با درد های مبهم لگن هنگام اجابت مزاج یا تماس جنسی ناشی از احتقان وریدهای لگن
فوق تخصص قلب و عروق: درمان بیماریهای قلب و عروق خونی، انجام آنژیوگرافی، اکو و نیز تعیین موارد لازم برای عمل جراحی قلب به این گروه از پزشکان مرتبط است. عملکرد این رشته کاملا همانند رشته تخصصی قلب و عروق است (متخصصین قلب و عروق) که پس از دوره پزشکی عمومی به دست میآید. این رشته فلوشیپهای متعددی مثل اکوکاردیوگرافی (تصویربرداری از قلب با امواج صوتی)، اینترونشنال کاردیولوژی (ترمیم قلب و عروق از طریق کاتتر)، بیماریهای مادرزادی قلب در بالغین، نارسایی قلب، پیسمیکر (دستگاه ضربانساز قلب) و. . . . نیز دارد.
نتایج یک آزمایش نشان میدهد که بسته شدن عروق تنها از رژیم غذایی ناشی نمیشود بلکه باکتریهای دهان و روده هم در این زمینه نقش دارند.
به گزارش ایسنا، بر اساس این بررسی مولکولهای چربی موجود در پلاکها که در عروق جمع میشوند و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهند از باکتریهایی که در دهان و روده وجود دارند نیز ناشی میشوند و وجود آنها تنها به نوع خوراکیهای مصرفی فرد ارتباط ندارد.
متخصصان علوم پزشکی آمریکا اظهار داشتند: این یافتهها میتواند توضیح دهد چرا بیماری لثه اغلب با تصلب شرایین مرتبط است؛ بیماری که در آن مولکولهای چربی، کلسیم، کلسترول و دیگر ترکیبهای خون، پلاکها را در جداره عروق تشکیل میدهند.
با شکل گیری پلاکها، عروق سفت و سخت و باریک شده و در نتیجه جریان خون حامل اکسیژن به اعضا و بافتهای حیاتی بدن کند میشود. این وضعیت میتواند به حمله قلبی، سکته مغزی و دیگر مشکلات جدی سلامت و حتی مرگ منجر شود.
همچنین سیستم ایمنی نیز در این زمینه نقش دارد. سلولهای ایمنی میتوانند به جداره عروق خونی چسبیده و رسوب چربی را تغذیه میکنند که این وضعیت به التهاب و سفت شدن ماهیچههای نرم دیواره رگ منجر شده و به شکلگیری پلاکها کمک میکند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان این فرض را مطرح کردهاند که تجمع مولکولهای چربی یا لیپیدها که به تصلب شرایین کمک میکند از مصرف خوراکیهای سرشار از چربی و کلسترول ناشی میشود. هر چند شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد که این همه ماجرا نیست و همیشه تنها دلیل بروز این عارضه عروقی رژیم غذایی نیست. به طور مثال برخی از افراد به رغم مصرف خوراکیهای سرشار از چربی و کلسترول به بیماری قلبی مبتلا نمیشوند.
درباره این سایت